Politiikka on minulle vastaus maailman muuttamiseen. Näistä teemoista keskustelen erityisen mielelläni:

Osaava Suomi
Suomen kasvu nojaa osaamiseen. Varhaiskasvatus ja peruskoulu ovat koulutuksemme peruskivet. Näiden rinnalla ammatillinen koulutus sekä lukio- ja korkeakoulutus ovat elintärkeitä Itä-Suomelle. Kouluttautuminen ei saa olla kiinni iästä, lompakon paksuudesta tai asuinpaikasta. Tarvitsemme lisää täydennyskoulutusta ja työelämäyhteistyötä. Valtakunnan tasolta kouluille on annettava työrauha suurien uudistamisen sijaan.

Saavutettava Itä-Suomi
Hyväkuntoiset valtaväylät ja sujuva raideliikenne ovat elintärkeitä itäiselle Suomelle. Liikenne näille tapahtuu alempiasteiselta tiestöltä: näiden kunnossapidosta ja turvallisuudesta on huolehdittava niin elinkeinoelämän kuin alueella liikkuvien ihmisten vuoksi. Myös Saimaan kanavan sulkeutuminen lisää liikennettä raiteille ja kumipyörille. Tarvitsemme kolmen tunnin junayhteyden Joensuusta ja Kuopiosta Helsinkiin.

Yrittäjäystävällinen yhteiskunta
Suomen elinvoima nojaa yrityksiin, jotka työllistävät sekä tuottavat maallemme lisäarvoa viennin kautta. Työhön johtavaa maahanmuuttoa on helpotettava ja turhaa byrokratiaa purettava, jotta saamme maahamme riittävästi tekijöitä. Sujuvalla luvitusprosessilla on tärkeä rooli uusille teollisille investoinneille. Yrittäjien verotusta ei pidä kiristää ja yritteliäisyyteen pitää kasvattaa peruskoulutuksesta alkaen. Politiikassa on huomioitava yritykset alkutuotannosta suuryrityksiin. Näillä kaikilla on tärkeä rooli niin huoltovarmuuden kuin työllisyyden saralla.

Kestävä talous ja elinympäristö
Velaksi eläminen pitää saada maassamme taitettua. Meillä ei ole oikeutta viedä taloudellisia edellytyksiä seuraavilta sukupolvilta. Hyvällä pohjalla oleva talous mahdollistaa julkiset investoinnit hoivaan ja koulutukseen. Politiikassa on osattava priorisoida, sillä kaikkea ei voi saavuttaa kerralla. Ilmaston- ja ympäristön hyvinvoinnista ei voida kuitenkaan tinkiä. Vihreä siirtymä on Suomelle mahdollisuus myös taloudellisesti.

Vaaliteemat täydentyvät kohti kevään 2023 eduskuntavaaleja mennessä. Mistä sinä haluaisit jutella? Ota Auliin yhteyttä [email protected] tai laita somekanavissa viestiä.

Vieritä ylös