Auli Piiparinen

Auli004

Auli Piiparinen

Auli Piiparinen

Leppävirtalainen vaikuttaja
Auli Piiparinen

Auli Piiparinen

Moikka!

Olen Piiparisen Auli, 25-vuotias opiskelija ja vaikuttava uuden sukupolven savolainen. Toimin Leppävirran nuorimpana kunnanvaltuutettuna ja Pohjois-Savon keskustan varapuheenjohtajana. Kotini on Suvasveden äärellä, leppoisassa laiturin liplatuksessa.

Politiikasta innostuin vuonna 2016 toimiessani Suomen Lukiolaisten liiton varapuheenjohtajana. Tein puoluevertailuni ja päädyin keskustaan, koska sekä yhteinen tekemisen meininki että arvot sivityksestä, paikallisuudesta ja kestävästä kehityksestä vastasivat omaa olemustani. Nopeasti päädyinkin puolueen opiskelijajärjestön johtoon, kun toimin vuodet 2018-2019 Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana.

Tällä hetkellä arkipäiviäni täyttää työ asiantuntijana Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntijana. Työ vientiteollisuudessa on avannut entisestään yrityskentän merkitystä koko Suomelle. Nautin koulutuspolitiikasta sekä vetovoiman kehittämisestä työssäni. Työn ohessa viimeistelen korkeakouluopintojani valmistuen liiketalouden tradenomiksi. Opinnoissa olen syventynyt henkilöstöhallintoon, johtamiseen ja viestintään. Olen onnellinen, että Suomessa on mahdollisuus kouluttautua taustaan katsomatta.

Minulle tasa-arvo, kestävä kehitys ja ihmisyys ovat politiikan teon ytimessä. Rinnalla kulkee talouden mahdollisuudet. Maksuton koulutus on tärkeä pohja, ja avain onnellisuuteen, itsensä kehittämisen ja unelmien toteuttamiseen.  Seuraavilta sukupolvilta tai tältä pallolta emme voi elää tulevaisuutta pois.

Olin ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirissä saaden melkein 2000 äänen kannatuksen. Siitä on mieli edelleen ensikertalaisena kiitollinen. Paljon karttui kokemusta ja paloa jatkaa politiikassa edelleen.

Vapaa-ajalla juoksen suomenpystykorvani kanssa metsään lataamaan akkuja. Urheilun ohella metsästys on rakas harrastus. Lisäksi nautin pyöräilystä, kirjoista ja kulttuurielämyksistä museoiden tai taiteen parissa.

Kiva kun vierailet sivustollani, ota ihmeessä myös somessa seurantaan!

-Auli

—————————————————————————————————————–

TYÖ- JA LUOTTAMUSTOIMIA

2021- Keskustan sivistysryhmän jäsen
2020- Asiantuntija, Osaaminen & vetovoima, Kemianteollisuus ry
2020- Keskustan Pohjois-Savon piirin varapuheenjohtaja
2019-2021 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen jäsen
2018-2019 Keskustaopiskelijat ry puheenjohtaja (täysipäiväinen)
2018-2019 Keskustan puoluehallituksen jäsen
2017-2021 Leppävirran kunnanvaltuutettu
– Koululautakunnan varapuheenjohtaja
– Virkistysuimala Leppäkerttu Oy:n hallituksen jäsen
– Kunnanhallituksen puheenjohtajan varajäsen
– Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston jäsen
2017 Keskustaopiskelijoiden liittohallituksen jäsen
2017 Linnanmäen kioskityöntekijä (kesätyö)
2016 Suomen Lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja (täysipäiväinen)
2015-2016 Kotileipomo Seijä Nyyssönen kahvilatyöntekijä (kausityö)
2015 Itä-Suomen lukiolaisten varapuheenjohtaja
2013-2014 Leppävirran lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja

KOULUTUS

2017- tradenomiopiskelija, Haaga-Helia amk (liiketalous)
2015  ylioppilas, Leppävirran lukio